Şapte elevi, la spital după ce unul dintre ei a pulverizat spray lacrimogen în clasă 

Data publicării:
AMBULANTE IARNA-1

Un elev de 13 ani a intrat cu un spray lacrimogen în şcoala gimnazială din Tomeşti şi, după ce ar fi fost provocat de un coleg, a pulverizat substanţa iritantă într-o sală de clasă. Băiatul a îndreptat sprayul spre o bancă, fără ca vreun alt elev să fie în clasă.

Nicolae Viusenco, directorul școlii gimnaziale Tomești: "El a dat pe bancă și au ieșit amândoi. Stăteau pe hol, au început să vină elevii de la clasa a VII-a B, ei nu le-au spus nimic, probabil după câteva minute au început să se simtă rău și au venit la mine."

Opt elevi au fost duși la dispensarul din comună, iar șapte dintre ei au fost preluați de un echipaj de la Ambulanță și duși la Spitalul de Pediatrie Sf Maria.

"Dintre aceştia, o parte prezentau conjuctivită chimică la nivelul ochilor, fiind dirijaţi la oftalmologie, alţii care prezentau alte simptome sau chiar atacuri de panică. Au rămas sub supraveghere, internaţi la Toxicologie," a declarat Lucian Cernahoschi, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi.

Elevii vor rămâne internaţi în spital până la 48 de ore, în funcţie de evoluţia stării lor. Între timp, directorul şcolii a declanșat o anchetă internă și a stabilit că elevii nu mai au voie să intre în școală cu mai mult de 15 minute înainte de începerea orelor. Conducerea unităţii urmează să decidă şi cum va fi sancţionat elevul nedisciplinat.

Cazul este anchetat şi de poliţişti.

Comisar șef Mădălin Țăranu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași: "Noi efectuăm verificări pentru a clarifica toate aspectele ce țin de producerea acestui eveniment. După incident, tatăl copilului s-a prezentat la școală și la poliție și a fost sancționat de către polițiști cu avertisment pentru nesupravegherea copilului."

Pasibil de sancţiuni este şi elevul care şi-a instigat colegul să pulverizeze spray lacrimogen. Părinții acestuia au fost chemați deja la școală, pentru a fi informați cu privire la anchetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri