Sate din Iași izolate din cauza drumurilor proaste 

Data publicării:
microbuz scolar

Unicul microbuz școlar din comuna Alexandru Ioan Cuza trebuie să parcurgă zilnic același traseu şi de câte șase ori pentru ca elevii să poată ajunge la ore. Drumul este însă aproape impracticabil, așa că mașina stă mai mult la reparații.

„Maşina se strică mereu, mereu. Copiii ăştia merg pe jos. Am de grupa zero, clasa întâi, a doua, a patra şi ăsta e drumul. Dacă nu face nimeni, o căruţă de balastru nu aduce,” explică șoferul microbuzului. 

Cel mai dificil este pentru navetiști și tinerii care merg la liceu în oraș. Pentru ei exisă doar două variante: fie merg 5 kilometri pe jos pentru a ajunge la drumul european care duce spre Roman, fie merg 3 kilometri pentru a ajunge în Volintireşti de unde pot lua un microbuz.

„Băiatul îl las la cămin, plătesc patru milioane pentru că nu are mijloc de transport pentru a merge la şcoală zilnic. Anul trecut am făcut naveta cu dânsul. Du-l cu căruţa la 5, adu-l seara. Pentru că e greu, e greu şi pentru dânsul. Trebuie să mergem roată pe la Târgul Frumos, trebuie să mergem la ocazii ca să ajungem la Paşcani,” spune un localnic. 

„Nu există mijloc de transport zilnic, regulat. Şi din cauza asta, în jur de 12, veneam pe jos şi prindeam cursa Volintireşti - Paşcani, care nu trece pe aici şi e doar acela, atât,” se plânge un alt locuitor al comunei. 

Au fost transportatori interesați să încheie contract cu autoritățile locale, spune chiar primarul din comună, însă când au renunțat când au văzut starea în care se află drumul.

„Avem probleme cu drumul judeţean DJ 207 M, care face legătura din drumul naţional. Este asfaltat o porţiune de 6 km, iar o porţiune de vreo 3 km, nu am avut fonduri. Am înţeles că a luat licitaţia o firmă de la Piatra Neamţ. A venit două zile, a văzut traseul. Domnul primar, îmi pare foarte rău. Eu cât câştig pe traseul ăsta, eu repar maşina,” spune Vasile Baciu, primarul comunei Alexandru Ioan Cuza.

În Iași, din o mie de kilometri de drumuri județene, o sută nu au fost asfaltate niciodată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri