Satele izolate în nămeți nu pot fi încă deblocate

Data publicării:
sate 20izolate 20de 202 20zile-38583

In comuna Todireşti din judeţul Iaşi nu se mai iese si nu se mai intra de doua zile pentru ca drumurile sunt acoperite de troiene. ”Nu a ajuns nici maşina cu pâine, a fost şi un mort, nu au adus nici măcar pomenile. Au curăţat oamenii până la biserică, o bucată de asfalt, restul e înzăpezit totul. Cel puţin în capătul satului e mare, mare zăpada”, a povestit o localnică din Todirești.

Primarul Vasile Buzatu spune că utilajele de deszăpezire n-au putut ajunge până acum în zonă: ”În funcţie de utilajele care vor veni să le cerem ajutorul pe anumite porţiuni, să ne ajute şi pe comunal. Pentru că degeaba dacă am deblocat până la centru, dacă am deblocat până la centrul de comună, dacă nu înaintăm şi pe comunal nu am rezolvat mare lucru.”

Șeful CJ Iași: ”locuitorii trebuie să mai aștepte”

Cei de la Consiliul Județean spun că toate utilajele care asigură deszăpezirea drumurilor judeţene sunt în teren, dar că mai durează până când se va ajunge la toți cei rămași izolați.

”Am suplimentat chiar numărul lor şi ultimele trei intervenţii pe care pot să vi le spun ca fiind cronologic la rând sunt un încărcător frontal mare de tip volă către Ipatele, un încărcător mare către Roşcani şi avem una din freze care e în drum spre comuna Plugari”, a precizat șeful CJ Iași, Cristian Adomniței.

Din cauza vremii, la școlile din Todirești și Roșcani cursurile au fost sistate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri