„Școala Altfel” cu buget redus în Suceava

Data publicării:
coperta scoala altfel copii

În săptămâna „Școala altfel”, lecțiile de la clasă sunt înlocuite de excursii de studiu în care elevii au posibilitatea să afle lucruri noi și să-și pună în valoare talentele. Pentru că activitatea să nu se transforme într-o povară financiară pentru părinți, unitățile de învățământ s-au orientat în general spre muzee și instituții publice. Poliția este una dintre cele mai solicitate.

„Copiii se vor delecta în primul rând cu laboratorul criminalistic, vor putea urmări câteva exerciții ale câinilor aflaţi în dotarea serviciului criminalistic, vor fi organizate aplicații de catre luptătorii SAS,” a spus insp. princ. Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Dascălii vor încerca sa le trezească elevilor interesul și pentru meseriile din industrie, iar fabrica de sticlă din Suceava le oferă celor mici o experiență spectaculoasă.

„Mulți spun că eu, când voi fi mare, am să vin, că-s foarte interesați și de sticlari și de cum se modelează sticla,” povestește un lucrător în fabrică.

Acolo unde părinţii au fost de acord, s-au planificat şi deplasări în străinătate în unităţile cu care şcolile sucevene au parteneriate. Două solicitări venite la Inspectoratul Şcolar sunt pentru Franţa şi Portugalia.

„Pentru deplasarea în străinătate sunt excursii tematice care au în vedere învăţarea sau îmbunătăţirea competenţelor lingvistice într-o limbă străină, de exemplu competenţele în limba fraceză, un grup de elevi de la şcoala gimnazială nr. 1 în Franţa, chiar în Paris,” a declarat Tatiana Vîntur, inspector şcolar la ISJ Suceava.

Programul „Școala Altfel” se desfășoară în perioada 7- 11 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri