Școala Altfel distractivă: 250 de preșcolari din Iași și-au făcut costume de basme cu materiale reciclabile

Data publicării:
PARADA ECO 1

 

Pe scenă au defilat prințese, zâne, sirene și chiar mușchetari, toți cu ținute create din materiale reciclabile. 

„Este din reviste, din hârtie creponată, din folie albă și din o sacoșă,” explică o fetiță.

„Ștefania poartă o rochiță confecționată din ziare și ea este prințesa ziarelor astăzi. Are, de asemenea, o diademă din ziare, are tot ce îi trebuie ca să reprezinte ținutul ziarelor,” spune Simona Chirițoi, mama unui copil care a participat la paradă.

Costumele sunt rezultatul a unui semestru de activități în cadrul cărora copiii au observat natura și au învățat cum să refolească diverse materiale.

 

Mai există și 20 de standuri cu obiecte confecționate din materiale reciclabile, care sunt puse la vânzare, iar banii rezultați sunt donați Asocieției Salvați Copiii pentru copiii aflați în dificultate. Deci Să știm mai multe, să fim mai buni!,” a spus Liliana Valicu, directorul grădiniței organizatoare.

În cadrul săptămânii „Școala Altfel", 35 de grădinițe din mediul urban și rural au participat la cea de-a doua ediție a festivalului „Creează eco, dăruiește din suflet!". Evenimentul a fost organizat de Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean din Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri