Sari la conținut

Şcoală nouă cu lacăt pe uşă pentru că nu există suficienţi elevi

Școala veche din satul Uidești, comuna Forăști, a fost reabilitată în anul 2011 cu bani de la Guvern. A costat peste 200.000 de euro și are toate dotările unei unităţi de învăţământ moderne. Sunt două săli de clasă, o bibliotecă și o cancelarie, plus câteva alte încăperi administrative, iar şcoala este încălzită cu centrală proprie. Însă, în localitate sunt mult prea puţini copii care să facă aici cursuri.

În urmă cu patru ani, când s-a luat decizia de a moderniza şcoala, în sat erau 30 de copii. Acum la finalizarea lucrărilor, numărul elevilor a scăzut semnificativ şi s-a ajuns la concluzia că unitatea de învăţământ trebuie închisă.

În locul şcolii, conducerea primăriei vrea să înfiinţeze un muzeu al satului Uidești, astfel încât banii investiți să nu se ducă pe apa sâmbetei. Primarul va iniţia un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce va fi trimis la Ministerul Educației pentru schimbarea destinației clădirii.

Transformarea școlii în muzeu nu este pe placul tuturor părinților care au copii de școală generală. Aceștia spun că ar fi fost mai bine ca cei mici să învețe aproape de casă.

Pentru construcţia şcolii au fost alocaţi nu mai puţin de două sute de mii de euro.