Sari la conținut

Şcoala sanitară, la mare căutare. În două săptămâni, o sută de tineri şi-au depus dosarul

Zilnic, la Şcoala Postliceală Sanitară de Stat, câte 10 tineri vin cu dosarele şi sunt interesaţi să se înscrie. Au la dispoziţie 112 locuri la buget şi 300 la taxă pentru specializarea de asistent medical generalist şi câte 30 de locuri la taxă pentru asistent medical de balnefiziokinetoterapie şi asistent medical de farmacie. Cea mai mare concurenţă se aşteaptă să fie la specializarea de asistenţi medicali generalişti, unde sunt deja înscrişi 80 de candidaţi.

"Mă aştept la o concurenţă de cel puţin cinci candidaţi pe loc la concursul de admitere din data de 3 august 2015," a explicat Edmond Ciumaşu, directorul Şcolii Postliceale Sanitare de Stat Iaşi.

Tinerii sunt entuziaşti, chiar dacă cei din sistemul sanitar se plâng de condiţiile în care lucrează şi de venituri:

"Pe mine nu m-a interesat salariul, pe mine mă interesează să am o meserie, să o fac şi să îmi placă, doar atât. Salariile încă nu mă interesează, n-am ajuns la vârsta la care să mă intereseze."

Candidaţii vor susţine un examen care constă într-un test grilă cu o sută de întrebări din anatomia şi fiziologia omului. Conducerea şcolii a decis să vină în sprijinul candidaţilor, în special a celor care abia ies de pe băncile şcolii.

Edmond Ciumaşu, directorul Şcolii Potliceale Sanitare de Stat Iaşi: "punem la dispoziţia elevilor de clasa a XII-a sau a XIII-a materialul care trebuie învăţat pentru concursul de admitere l-am postat pe site-ul şcolii în aşa fel încât, între două probe ale examenului de bacalaureat, să ia şi să citească acest material pentru că altfel ar însemna să aştepte afişarea finală a rezultateor, afişarea rezultatelor finale ale bacalaureatului şi ar avea la dispoziţie doar două săptămâni pentru concurs."

Pentru locurile cu taxă se plăteşte anual 2.300 de lei, bani ce pot fi achitaţi în patru rate.