Şcolile postliceale - salvarea celor care nu au trecut examenul de Bacalaureat

Data publicării:
Admitere fara bacalaureat

Cătălina este din Târgu Frumos şi a picat anul acesta proba de matematică a examenului de maturitate. Deşi nu a reuşit să facă o teză mai bună de 3,70 se poate înscrie acum fără probleme pentru a urma cursuri de asistent medical. La Şcoala Postliceală Sanitară Ghica Vodă din Iaşi nu i se solicită la înscriere diploma de Bacalureat şi nici nu trebuie să o aducă până la finalizarea studiilor. "Îmi oferă oportunitatea să îmi continui studiile chiar dacă nu am luat diploma de Bacalaureat, însă vreau să o iau în timpul cursurilor şi să fie totul ok," mărturisește aceasta.

Şi Gabriela completează fişa de înscriere pentru specializarea Asistent medical generalist, deşi a luat 4 la proba de matematică la ultima sesiune de Bacalaureat. Cu diploma pe care o va obţine însă după absolvirea celor trei ani la şcoala postliceală va putea profesa oriunde în Uniunea Europeană.

"Cei care nu au luat Bacalaureatul, absolvenţii de liceu fără diplomă de Bacalaureat şi care, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, pot să se înscrie la o şcoală postliceală, pot urma cursurile, pot absolvi, primesc aceeaşi diplomă şi pot lucra în ţară meseria de asistent medical fără niciun fel de problemă," a declarat Doina Marcu, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare din Iași.

În numai două săptămâni peste 300 de tineri s-au înscris pentru a urma cursuri de asistent medical.

Şcoala Postliceală Sanitară Ghica Vodă din Iaşi scoate anul acesta la concurs 540 de locuri la cele trei specializări, dintre care 120 sunt finanţate de către stat. Absolvenţii care optează pentru un loc la buget trebuie să susţină un test de admitere, în data de 5 august. Dintre cei care au terminat anul acesta cursurile acestei şcoli, aproape 40% şi-au găsit deja un loc de muncă în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri