SCRIMĂ. Iulian Bițucă nu renunță la antrenorat

Data publicării:
BITUCA SCRIMA COPII

”Nu pot să mă despart de cei 55 de ani de scrimă ca sportiv și ca antrenor. Cu cea mai mare pasiune și plăcere lucrez cu acești copii pentru scrima ieșeană, fac ca copiii aceștia să ajungă pe planurile cele mai înalte internaționale de campionate mondiale și europene, care să rămână în urma mea mai târziu ceva bun și folositor Iașiului,” a explict Iulian Bițucă, antrenor emerit scrimă.

În prezent, acesta pregătește circa 20 de copii în cadrul clubului său, Mușchetarul.

Alexandru Eva, scrimer: ”Am avut prieteni care au zi că vin aici și fac, am avut recomandări și am venit și eu să văd cum e. Mi-a plăcut, am rămas, fac scrimă de aproape un an îmi place foarte tare în continuare.”

Deea Pițigoi, scrimeră: ”Am venit la scrimă pentru că îmi place foarte mult și pentru că acest profesor o să ne ajute să ajungem la Olimpiadă și să câștigăm multe locuri bune.”

Printre sportivii formaţi de Iulian Biţucă în cei 37 de ani de antrenorat se numără vicecampionii olimpici Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu si Alexandru Siriteanu precum şi medaliaţi la campionatele mondiale şi europene, Cosmin Hânceanu şi Elena Munteanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri