Se anunță vremuri grele pentru primării. Cofinanțarea pentru proiectele europene ar putea crește până la 15%

Data publicării:
angela filote fonduri europene

Pentru proiectele europene, primăriile din județul Iași au plătit până acum o cofinațare de 5%. Chiar și așa efortul financiar a pus la grea incercare bugetele locale, tot mai mici de la an la an. Cofinanțarea de cinci la suta a fost posibilă pentru că România are un program de stabilizare macroeconomică cu Uniunea Europeană și Fondul Monetar International. "În măsura în care acest program este dus la îndeplinire, vom rămâne pe această cofinanțare, dacă din varii motive el nu poate fi încheiat, trebuie suspedat, atunci, se va pierde acest top up de 10% și atunci efortul de cofinanțare va fi mai mare," a spus Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. 

O altă problema ar putea fi reducerea numărului de proiecte selectate. Romeo Olteanu, prefectul județului Iaşi: "Am solicitat, părerea mea e că la nivelul asociaţiei prefecţilor, toţi prefecţii să susţină şi să ne angajăm ca proiectele care vor fi să pună accentul mai mult pe calitate decât pe cantitate."

În perioada de finanțare 2007-2013, județul Iași a avut cele mai multe proiecte finanțate din fondurie europene din regiunea nord-est.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri