Seara Valorilor 2013, un spectacol grandios în două acte

Data publicării:
beatrice rancea

Seara Valorilor a fost organizată sub forma unui spectacol de operă, structurat în două acte. Primarul Gheorghe Nichita a deschis primul act printr-un discurs și a fost urmat apoi de Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei și de premierul Victor Ponta. „Eu cred cu adevărat că elitele Iașiului sunt mai mult decât elitele Iașiului, mai mult decât valorile Moldovei, sunt valori ale României și deja mult mai mult decât credem noi, valoarea Europei,” a spus premierul.

Primul premiu acordat a fost cel de excelență în Educație, pentru Universitatea Tehnică, la împlinirea a 200 de ani de activitate. Au fost decernate apoi premiul Pogor și cel de excelență în domeniul cultural-artistic. Iar la sfârșitul primului act, au fost anunțați cei care au primit titlul de cetățeni de onoare ai Iașiului: academicianul Bogdan Simionescu, managerul Operei Naționale Beatrice Rancea și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat.

Au fost premiați, de asemenea, olimpici internaționali ai Iașiului, iar premiul pentru curaj și spirit civic a revenit decanului Facultății de Electronică și Telecomunicații, Bogdan Ion, și celor doi studenți care au reușit să oprească un atentat cu bombă la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, la începutul lunii iulie.

Seara Valorilor este deja un eveniment cu tradiție, organizat în fiecare an la Sărbătorile Iașiului. „Înseamnă un gest de normalitate pentru un oraș care are valori și care are respectul față de valori și care își dorește foarte mult să trăiască mult mai efervescent, nu doar în trecut, ci în prezent și, de ce nu, în viitor,un oraș care vrea să devină cu adevărat european,” a spus Gheorghe Nichita, primarul Iașiului.

În acest an, Seara Valorilor a adus pentru prima dată pe aceeași scenă cele trei coruri emblematice ale Iașiului - cel al Filarmonicii, al Conservatorului și al Operei Naționale Române din Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri