Sari la conținut

Secretarul Primăriei rămâne fără casă. Denisa Ionaşcu are o vilă, dar nu a renunţat la apartamentul de serviciu

Secretarul Consiliului local a intrat în vizorul consilierilor, după ce s-a demonstrat că deţine o vilă în imediata apropiere a oraşului. Cu toate acestea, Denisa Ionaşcu nu a renunţat la apartamentul de serviciu, pentru care plătea o sumă modică. Acest fapt a stârnit indignarea aleşilor locali, care i-au cerut să predea locuinţa dar să şi demisioneze din funcţie.

"Aș întreba-o pe doamna secretar, pe ea nu aș întreba-o de legalitate, pentru că lucrul e consumat, știut de toată lumea, nu mai încape vorbă de acest lucru, dar dacă nu are o presiune morală în ceea ce privește acceptarea, primirea și realizarea documentelor pentru a primi un apartament de serviciu în condițiile în care deține o vilă de lux în dotare," a spus Cătălin Bulgariu, consilier local.

Apartamentul de serviciu are 60 de metri pătrați, iar chiria pe care secretarul Consiliului Local o plătește este de doar 23 de lei. Denisa Ionașcu a primit locuința de serviciu în 2006 și nu a renunțat la ea nici măcar când și-a construit, împreună cu soțul, o vilă. Cea care a acordat locuința socială, șefa Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, spune că nu s-a încălcat nicio lege și nu are ce să-și reproșeze nici măcar din punct de vedere moral.

Letiția Palaga, director al DAPPP Iaşi: "apartamentul de serviciu este atribuit printr-o hotărâre de Consiliu Local. Direcția de Patrimoniu nu a făcut altceva decât să aplice hotărârea de Consiliu Local prin încheierea unui contract de închiriere."

La presiunile consilierilor, Denisa Ionașcu a anunțat că va părăsi locuința de serviciu.

Denisa Ionașcu, secretar Consiliul Local: "este locuința în care eu am locuit și locuiesc în prezent împreună cu fetița mea, însă, pentru că sper să vă bucurați și dumneavoastră astăzi, vă aduc la cunoștință că, începând cu 1 septembrie, am renunțat la beneficiul acestui contract."

Situația este verificată și de primarul interimar Mihai Chirica, care a cerut să îi fie prezentate toate actele pe baza cărora s-a făcut repartizarea aparatamentului situat în cartierul Păcurari.