Şedintă de Consiliu Judeţean în sala de sport de la Răducăneni

Data publicării:
sedinta 20sportiva 20a 20consiliului 20judetean-33769

Împărţirea banilor de la Guvern între primării şi alocarea de fonduri pentru angajarea avocaţilor care să reprezinte Consiliul Judeţean în instanţă. Sunt două dintre cele 11 proiecte votate de consilieri în şedinţă extraordinară. Astfel, din cei 7 milioane de lei veniţi de la Guvern pentru plata datoriilor acumulate de primăriile din judeţ, peste 4 milioane au fost alocate municipiului Iaşi, iar restul au fost împărţiţi între cele 97 de localităţi.

Proiectele judeţului, votate în sala de sport

Vizitele în judeţ ale Consiliului Judeţean continuă. De această dată, proiectele importante ale judeţului au fost votate în sala de sport a liceului din comuna Răducăneni.

Un proiect important votat în şedinţă a fost împărţirea a 7 milioane de lei de la Guvern între cele 98 de primării, pentru plata arieratelor. Dacă unele localităţi, precum Dumeşti sau Tomeşti, au primit peste 350.000 de lei, 53 de comune din judeţul Iaşi nu au primit nici un ban de la Guvern. Printre acestea se numără Andrieşeni, Belceşti, Bivolari sau Comarna.

„Acest cuantum a însemnat o sumă mai mică totuşi faţă de speranţele primarilor şi evident faţă de nevoile lor, dar eu sper că lucrurile nu se vor opri aici şi o altă coadoptare a legii bugetului pe anul viitor, revilimentul bugetelor locale să înceapă”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Procesele pentru terenurile de la Aeroport continuă

Consilierii judeţeni au aprobat şi alocarea de bani pentru achiziţionarea serviciilor de consultanţă în procesul dintre instituţie şi omul de afaceri Giani Canschi în ceea ce priveşte exproprierea acestuia de pe terenul de la Aeroportul Iaşi. Consiliul Judeţean va contesta decizia luată de Tribunalul Botoşani, care a hotărât ca omul de afaceri să primească peste 3 milioane de euro pentru terenurile respective. Şi pentru lucrările eşuate de la drumul judeţean Iaşi Botoşani vom plăti.

„Corecţiile financiare de 10% din valorarea finanţării europene pe care Ministerul Dezvoltării le-a aplicat Consiliului Judeţean datorită extraordinar de prostului management şi al desfăşurării nepotrivite de licitaţie” (Cristian Adomniţei, preşedintele CJ Iaşi)

„Corecţiile financiare în valoare de 10% din valorarea finanţării europene pe care Ministerul Dezvoltării le-a aplicat Consiliului Judeţean datorită extraordinar de prostului management şi al desfăşurării nepotrivite de licitaţie”, a mai spus Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi

Consiliul Judeţean va aloca 40.000 de euro pentru a cofinanţa proiectul de reabilitare a Centrului de Plasament „Sfântul Nicolae”. Firmele care vor să se înscrie la licitaţie trebuie să se grăbească.

„Deschiderea depunerii ofertelor va avea loc pe 19 noiembrie şi se va închide pe 22, deci termenul este foarte scurt, noi am fost pregătiţi cu documentaţia tehnică. Cele trei hotărâri de astăzi au venit să împlinească o documentaţie pe care o vom depune spre finanţare”, a precizat Ion Florin, director executiv DGASPC Iaşi

Oraşul Târgu Frumos este următoarea destinaţie unde va avea loc întâlnirea consilierilor judeţeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri