Sari la conținut

Simulare de examen. Elevii de clasa a opta îşi testează cunoştinţele pentru evaluarea naţională

Mii de elevi din județul Iași susțin în această săptămână simularea examenelor de evaluare națională. Testările au început luni dimineață, cu proba la limba și literatura română.

"Ne-a picat doina, cu toate că toți ne așteptam să pice fabula sau nuvela. În rest a fost destul de ușor. - Te-ai descurcat? - Eu zic că da, dar să vedem rezultatele."

" - Am învățat acasă. - Și la cam ce notă te aștepți? - La un 7 spre 8. - Și ai fi mulțumită? - Da!"

" - Grele, am învățat doar genul epic și restul nimic. - Ai scris ceva la doină? - Da, cât de cât," au spus elevii la ieşirea din sala de examen.

Rezultatele vor fi analizate de profesori prin organizarea unor dezbateri la nivelul clasei, dar și prin discuții individuale cu fiecare elev.

"Există o programă pe care profesorii o cunosc de la începutul anului, de asemenea, părinții și elevii cu siguranță, și s-a lucrat pe această programă, s-au făcut exerciții recapitulative, astfel încât noi credem că elevii sunt pregătiți și vor avea un feedback important și necesar pentru etapa următoare a pregătirilor înainte de examen," a explicat Beatrice Manuela Coțofan, director Liceul Teoretic Vasile Alecsandri.

Simularea continuă cu proba de matematica si cea la limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi afișate săptămâna viitoare, pe 6 martie.