Simularea bacalaureatului, boicotată la Vaslui. Profesorii de limba română au refuzat să corecteze tezele

Data publicării:
SIMULARE BAC ROMANA 2014

La Liceul "Ştefan Procopiu", din Vaslui, simularea examenului scris la limba și literatura română a început cu emoţii. Nu pentru elevi, ci pentru reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean. 8 din 10 profesori de specialitate au refuzat să participe la simulare.

„O atitudine necorespunzătoare a colegilor de la Ştefan Procopiu care deşi au semnat că participă la simulare, dimineaţă nu au fost în săli şi ca atare colegii din inspectorat s-au dus la liceul Ştefan Procopiu ca să asigure asistenţa la acele clase,” consideră Remus Balan, inspector general adjunct la IŞJ Vaslui

„Inspectoratul Şcolar a încălcat chiar ordinul de ministru aducând alt personal din afara şcolii, chiar dacă în ordinul de ministru se spune foarte clar că supravegherea se realizează doar cu personal din incinta unităţii. Ei şi-au luat toate măsurile pentru a se desfăşura această probă. Cert este că evaluarea tezelor nu se va putea desfăşura în conformitate cu prevederile metodologice,” a spus Sorin Ţiplea, președintele Sindicatului „Didactica”.

Nemulţumirile profesorilor sunt legate de salarizare.

„Este un volum dublu de muncă, nu este plătită şi sincer, profesorii cu discipline de Bacalaureat ne-am săturat să fim umiliţi şi acest boicot este un avertisment pe care îl adresăm atât Inspectoratului Şcolar Judeţean cât şi ministerului,” a spus Ciprian Donose, lider de sindicat la Liceul Ştefan Porocopiu.

„Indiferent dacă o activitate este remunerată sau nu, face parte din obligaţia noastră de cadru didactic chiar dacă depăşim 40 de ore pe săptămână. Dar să fim serioşi, dacă eşti un cadru didactic care te respecţi participi şi la activităţile remunerate şi la cele neremunerate,” a declarat Remus Balan, inspector general adjunct la IŞJ Vaslui.

Scandalul iscat de boicotarea simulării nu i-a afectat pe elevi. Iar subiectele li s-au părut simple.

La simularea de la Limba şi Literatura Română, în Vaslui s-au prezentat 7.091 elevi. 335 au lipsit, iar un elev a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. Miercuri va avea loc al doilea examen simulat, cel la matematică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri