Singurii trei medici cardiologi pediatri din Moldova se ocupă de 2.000 de copii 

Data publicării:
cardiologie copii 2

Lipsa medicilor cardiologi pediatri în Moldova este simţită din plin în perioada rece, când frigul agravează diversele afecțiuni ale inimii. Ultimele zile au fost un chin atât pentru medicii cardiologi, care au avut de tratat şi câte 50 de copii pe zi, cât şi pentru părinţii care au stat ore în şir la uşa cabinetelor cu copiii în braţe până când le-a venit rândul la consultație.

Părinţii povestesc cu mâhnire că aşteaptă cu lunile să fie programaţi. Acum, lista de aşteptare la cardiologii din Iaşi se întinde până în luna septembrie.

„Aglomerat, foarte aglomerat, se aşteaptă foarte mult pentru programări . - Cât aşteptaţi? - Noi, de obicei aşteptăm câte 6 luni. Noi venim dimineaţă şi în timpul amiezei suntem internaţi,”  spune un părinte.

Specialiştii au o soluţie pentru a reduce lista cu programări.

„În celelalte judeţe să fie câte un medic, adică nu există nici în unul dintre judeţe un medic specialist în cardiologie pediatrică. Copiii cu boli cardiovasculare se prezintă la medicul de adulţi , niciodată nu trebuie să amestecăm copilul la medicul de adulţi, niciodată,” a explicat Constantin Iordache, medic cardiolog pediatru.

În evidenţa Spitalului de Pediatrie din Iaşi sunt peste 2.000 de copii din Moldova cu afecţiuni cardiace.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri