Situația drumului din Uricani unde 11 persoane și-au pierdut viața într-un accident feroviar rămâne incertă

Data publicării:
tren

Prefectul judeţului a programat la sfârşitul acestei săptămâni o întâlnire cu reprezentanţii CFR, ai Inspectoratului de Poliţie şi ai comunei Miroslava pentru a găsi o soluție în privința siguranței traficului peste trecerea de cale ferată din Uricani. CFR a anunţat însă că montarea unei bariere nu este posibilă. „Conform legislaţiei în vigoare, pe trei kilometri ei nu au voie să aibă mai mult de o trecere, maximum două, ori asta ar fi a treia şi nu le permite să facă investiţii pentru o barieră în acea zonă de la Uricani,” a explicat prefectul Romeo Olteanu.

Inspectoratul de Poliţie a propus şi alte soluţii: „Conform prevederilor legale, a fost solicitată autorităţilor competente suplimentarea sistemelor de avertizare la trecerile la nivel cu calea ferată, totodată a fost propusă posibilitatea devierii întregului trafic rutier pe şoseaua de centură a Iaşiului, prevăzută cu pasaj suprateran,” a declarat Alexandru Chelaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași. 

Conducerea comunei Miroslava nu a fost de acord cu închiderea drumului, mai ales că s-au făcut investiţii majore pentru reabilitarea şoselei. Pentru montarea unei bariere nu sunt bani, astfel că primarul comunei, Dan Niță, nu consideră că este necesară o schimbare: „Standardul din zona respectivă spune că semnalizarea care este făcută la ora actuală corespunde standardului. Deci, respectăm legea,” a declarat primarul.

La începutul lunii septembrie, 11 persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident feroviar în satul Uricani, comuna Miroslava.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri