Sari la conținut

Șoseaua de centură a Sucevei, o nouă amânare

Cu o întârziere de doi ani, șoseaua de centură a Sucevei trebuia să fie în sfârșit gata pe 8 iulie. Și acest termen a fost depășit fără ca firma care se ocupă de lucrări să-și respecte contractul. Constructorul a cerut o nouă amânare și promite că șoseaua va fi gata în septembrie, iar reprezentanții prefecturii se declară optimiști. Florin Sinescu, prefectul județului Suceava: "Important este că s-a semnat acest contract, începând de astăzi subcontractorul va fi prezent în teren cu un număr substanțial de muncitori, de persoane calificate care să execute aceste lucrări." 

În teren, situația este însă cu totul alta. Echipa Digi24 a găsit doar doi muncitori care lucrau, alți patru stăteau în mașină și nici unul dintre cele două utilaje nu era în funcțiune.

Discuţie filmată cu camera ascunsă:  

Reporter: Mai muncește cineva pe șantier la dumneavoastră?

Muncitori: Da, muncim... Astăzi cred că o să plouă.

Reporter: Dar zilele trecute ați avut muncitori acolo?

Muncitori: Da, s-a și turnat asfalt.

Cu atâtea termene încălcate, șoferii și-au pierdut răbdarea și mulţi folosesc deja porțiunile din șoseua pe care s-a turnat asfalt.

Andreea Negoiță, reporter Digi24: Sute de astfel de mașini tranzitează zilnic ruta ocolitoare pentru a evita aglomerația din oraș dar și pentru a scurta drumul către destinație.

Șoseaua de centură a Sucevei a fost începută în mai 2008 și trebuia să fie gata în anul 2012. CNADNR a alocat iniţial peste 230 de milioane de lei, iar ulterior costurile au fost majorate cu 60%.