Spaniolii nu găsesc muncitori în agricultură

Data publicării:
femei citesc contracte

În urmă cu mai puțin de un an, oamenii s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă la cules căpșuni. La bursa organizată luni, la Vaslui, prezența a fost mult sub așteptări. Spaniolii caută 750 de românce care să fi împlinit 18 ani și care să mai fi lucrat în agricultură.

„Această cultură a mobilității locului de muncă la noi nu prea există și, atunci, probabil că plecatul de acasă pe o perioadă atât de indelungată, neavând posibilitatea de a pleca în cuplu, au fost principalele motive pentru care s-au înscris atât de puțini,” crede Daniel Olteanu, directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui.

Camelia Mihalea, manager de proiect, prezintă oferta de muncă: „Contractele sunt între 3 și 6 luni. Este o plată de 39,48 de euro brut pe zi, la un program de 6,5 ore pe zi. Acesta este programul normat. Dacă este nevoie pot lucra mai mult, bineînțeles, plătite suplimentar, și e doar opțiunea dumnealor.” 

Lucrătorul trebuie să știe că din banii câștigați trebuie să plătească transportul până în Spania, impozite și o taxă de cazare de 1 euro pe zi. 

Aproximativ 200 de femei au fost acceptate să plece în Spania. Majoritatea sunt din mediul rural.

Toți lucrătorii acceptați trebuie să fie în Spania pe 15 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri