Sari la conținut
News Alert

Spitalul de Recuperare din Iaşi va avea computer tomograf 

Pentru prima dată, Spitalul de Recuperare din Iași are propriul computer tomograf. Conducerea unității a cumpărat săptămâna trecută dispozitivul care urmează să fie montat în cadrul Laboratorului de Radiologie.

"Urmează să amenajăm un spațiu care să respecte toate cerințele de siguranță și de utilizare a aparatului. După instalarea aparatului într-un spațiu din compartimentul radiologiei va urma încheierea unui contract cu Casa de Asigurări astfel încât aparatul să deservească pacienții internați, dar și pe cei care se adresează serviciului de ambulatoriu," a declarat Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare Iași.

Bolnavii sunt mulțumiți că din luna ianuarie vor beneficia de investigații complexe chiar în unitatea medicală. Până acum trebuiau să meargă la alte unități cu care spitalul avea contract pentru a beneficia de aceste servicii.

"Cu cât sunt plimbați cu atât și stresul este mare și pentru pacient și pentru domnii doctori că așteaptă rezultatele dintr-o parte."

"Noi când venim aici avem tratament, avem controale și, dacă e pe loc, e mult mai bine."

"Aici, dacă s-a făcut o investiție, chiar dacă destul de mare, e spre folosul oamenilor, pentru sănătate, ceva foarte bun."

Anual, la Spitalul de Recuperare sunt internați peste 17.000 de bolnavi, iar alți 5.000 sunt tratați în regim de spitalizare de zi.