Spitalul Județean din Botoșani funcționează cu deficit de personal medical, dar are 32 de statisticieni

Data publicării:
statisticieni

Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani a descoperit în urma unei evaluări că organigrama unității conține un număr foarte mare de statisticieni și operatori de calculator.

„Biroul normare salarizare a făcut verificarea statisticienilor și operatorilor calculator. Situația stă în felul urnator: în momentul de față sunt 16 operatori calculator și 32 de statisticieni,” a spus Ioan Asaftei, directorul medical al Spitalului Mavromati.

Deși a fost descoperită abia acum, situația există din martie 2012, când cinci spitale din județ au intrat în administrarea Spitalului Mavromati, iar cei care lucrau pe posturile de statisticieni sau operator calculator au fost transferați la Spitalul din Botoșani. 

Cei mai mulți dintre statisticieni și operatori de calculator se ocupă cu întocmirea rapoartelor, prelucrarea datelor din fișele medicale sau fac statistici medicale.

Conducerea unității medicale a deschis o anchetă pentru a stabili în care dintre acești angajați își vor păstra locul de muncă.

În spitalul Județean din Botoșani lucrează puțin peste 1.000 de asistente și 180 de medici, însă ar fi nevoie de cel puțin încă 50 de medici, 500 de asistente și tot atâtea infirmiere. 

Numai în anul 2013, 90 de angajați și-au dat demisia pentru a pleca la muncă în străinătate. Cei rămași cu greu fac față numărului mare de pacienți: la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani se tratează anual aproximativ 50.000 de bolnavi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri