SPORT. Cei mai bun canotori din ţară vin la Iaşi!

Data publicării:
ergocanoe

Nu se vor întrece pe apă, ci vor concura în sală la Campionatul Naţional pe Ergometru. Competiţia organizată în premieră de Clubul Sportiv Municipal Iaşi se va desfăşura la Sala Polivalentă, la finalul săptămânii. 

În concurs vor participa 270 de canotori care vor simula o întrecere pe o distanţă de două mii de metri. Mai exact, în cadrul competiției, sportivii vor simula o întrecere de canotaj. Ei vor folosi aparate de fitness, iar efortul fizic va fi măsurat constant. 

"Este o mândrie, cred, pentru oraşul Iaşi că găzduim pentru prima dată, şi sper că nu ultima dată, un Campionat Naţional pe Ergometru, un campionat naţional spectaculos. Dacă pe apă văd numai trecând bărcile, aici stau efectiv în spatele sportivilor," a declarat Ioan Lazariuc, antrenor de canotaj. 

Competiția va fi proiectată pe monitoare. 

„Aşteptăm ca participanţii să facă show în sala Polivalentă.  Încercăm ca, pe nişte monitoare, spectatorii să vadă efectiv cum e cursa. Sportivii se vor întrece pe ergometru, dar pe televizor se va vedea o barcă care înaintează şi câştigă," a spus Adrian Poeană, preşedintele CSM Iaşi.

Competiţia se va desfăşura vineri, la Sala Polivalentă din Iaşi. Dimineaţă va avea loc întrecerea destinată seniorilor, iar după amiaza este rezervată juniorilor. Intrarea spectatorilor este liberă.

Organizatorii campionatului au pregătit pentru spectatori un concurs cu premii oferite de Federaţia Română de Canotaj. De asemenea, oficialii CSM Iaşi au găsit o modalitate de a-i face pe cei mai puţin familiarizaţi cu acest sport să înţeleagă cum funcţionează ergometrele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri