Sport în condiţii improprii. 900 de elevi ieşeni fac educaţie fizică într-o sală de clasă

Data publicării:
SALA DE SPORT

Într-o sală de clasă de opt metri! Aşa îşi desfăşoară orele de educaţie fizică cei 900 de elevi de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Iaşi. Profesorii se plâng că sunt câte 35 de elevi într-o clasă, iar din cauza spaţiului prea mic nu reuşesc să lucreze decât cu jumătate dintre ei. Restul asistă de pe margine la exerciţiile pe care le fac colegii mai norocoşi.

“Ne mai reproşează faptul că nu au un vestiar unde să se schimbe, că sala este cam mică, avea nevoie de o sală adevărată de sport ca să ne putem compara cu celelalte colegii şi licee teroretice şi nu numai din Iaşi,” a spus Constantin Cotea, profesor de sport.

Profesorii se plâng că din cauza condiţiilor precare nu reuşesc să respecte programa şcolară şi că trebuie să renunţe la anumite exerciţii pentru că sala de sport este de cinci ori mai mică decât ar trebui.

Brândușa Clapon, profesor de sport: “așa numita sală de sport nu face ca elevii să plece atât de obosiți, ba din cotnră, hipoxie, nu avem oxigenul necesar și în general condițiile din sala aceasta nu permit o oră firească de educație fizică.”

La rândul lor, şi elevii sunt supăraţi de modul impropriu în care se desfăşoară ora de sport. Cel mai mult suferă cei care fac sport de performanţă şi care nu pot exersa şi la şcoală.

“Este foarte neplăcut ţinând cont că sutnem singurul liceu teoretic cu pretenţii care nu are nicio sală. Este destul de neplpăcut să facem sport într-o clasă.”

“Sala este destul de înghesuită așa că ne îngrămădim destul de mulți. Dar ar fi foarte bine pentru noi să avem o sală de sport mai mare. - Ce ai fi vrut să faci la ora de sport și nu poți? - Să joc baschet.”

Conducerea liceului spune că a făcut neîncetat demersuri la autorităţi pentru amenajarea unei săli de sport si a obtinut promisiunea ca in sfârsit situatia se va rezolva

Manuela Beatrice Coţofan, directorul Liceului ''Vasile Alecsandri'' Iaşi: “s-au demarat lucrările de proiectare a unei săli de sport, există prin urmare întregul sprijin al Primăriei Municipiului Iaşi şi aşteptăm să se deruleze în continuare acest proiect şi să poată şi elevii de la Alecsandri să-şi desfăşoare orele de sport în sala pe care şi-o doresc.”

Potrivit programei şcolare, elevii de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri au câte două ore de sport pe săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri