SPORT. Prima finală 100% românească la judo. Vlăduț Simionescu a obținut medalia de argint

Data publicării:
judoka ceas

Reîntors după un an de pauză, ca urmare a unei accidentări, Vlăduţ Simionescu a atacat din primele minute. Mult mai masiv, Natea a aşteptat un procedeu pe contra, pe care l-a reuşit dupa 3 minute de luptă. A prins apoi şi o fixare care i-a adus victoria. Medalia de aur i-a asigurat lui Daniel Natea o urcare spectaculoasă în clasamentul mondial, de pe locul 17 până pe 8.

Daniel Natea, judoka CSM Sibiu: "Este prima mea medalie, sunt foarte fericit, am avut o zi bună. Este unic in judo-ul romanesc sa fie o finala de grand slam."

Vlăduț Simionescu, judoka Politehnica Iași: "Mă bucur foarte mult că am intrat amândoi în finală, că am reuşit să aducem aurul şi argintul pentru România. Pentru mine cu atât este mai important, pentru că am fost accidentat şi medalia asta îmi dă aer pentru ce o să urmeze."

România a încheiat Grand Slam-ul de judo din Emiratele Arabe Unite pe locul 3 la general. În afara celor două medalii cucerite de Natea şi Simionescu, delegaţia tricoloră a obţinut în prima zi de concurs şi un argint prin Andreea Chiţu şi bronzul prin Corina Căprioriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri