Sari la conținut

Sportivii din Iași fac performanță pe bani proprii

„De mică am fost puțin mai băiețoasă și mi-a plăcut mereu să alerg, să fac sport, să fiu mereu în mișcare. Am început de la vârsta de 12 ani, dar am început să fac performanță cam 3 ani mai târziu,” a spus Georgiana Grigoraș, junioară atletism.

„În 2004 când au fost Jocurile Olimpice de la Atena urmăream săritura în înălțime împreună cu tatăl meu și am zis că vreau să fac și eu asta, vreau să fac săritura în înălțime,” povestește Răzvan Miron, junior atletism. 

Tinerii sportivi pun mult suflet în antrenamente și încearcă pe zi ce trece să fie din ce în ce mai buni, chiar dacă întâmpină o problemă majoră: „Este un sport costisitor, clubul neavând buget pentru a ne trimite la concursuri sau în cantonamente sau în a ne oferi echipamente, vitamine și tot ce ține de latura asta sportivă, normal că este costisitoare pentru că părinții, inclusiv eu trebuie să suport toate cheltuielile,” spune Răzvan Miron.

La sfârșitul fiecarui an, LPS Iași organizează o festivitate de premiere pentru cei mai buni 10 sportivi ai liceului. Anul trecut, pe primul loc s-a clasat Bianca Tiron, handbalistă ce a facut parte din echipa care a câștigat în 2012 titlul național la categoria junioare 1.