Stadion la standarde europene pe islaz, în comuna Blăgești, județul Bacău

Data publicării:
stadion 2

Comuna Blăgești din județul Bacău este o localitate cu 7.000 de locuitori, majoritatea pensionari. În urmă cu trei ani, aici au început lucrările pentru construirea unui stadion de cinci stele. Pentru acest proiect, Guvernul a alocat în 2001 puțin peste 70.000 de euro. S-a lucrat intens cinci luni, dar când banii s-au terminat, constructorul și-a strâns materialele și a plecat.

La câteva zeci de metri de tribună sunt vestiarele jucătorilor. Clădirea este aproape finalizată, însă, mai este mult de muncă, spune edilul local. Deși comuna nu mai are de mult timp echipă de fotbal, primarul este hotărât să ducă la bun sfărșit lucrarea cu sau fără ajutorul Guvernului. Mai are nevoie de 200.000 de euro și va aloca bani și de la bugetul local - asta chiar dacă localitatea nu are o rețea de apă și nici canalizare.

„Pe ordonanța șapte s-a făcut apă, canalizare, dar noi nu am intrat la proiectul pe apă-canalizare. Pentru apă și canalizare, un milion și ceva de euro e peste puterile noastre, e bugetul pe șapte ani al comunei,” a spus Laurențiu Munteanu, primarul comunei Blăgești.

În timp ce autoritățile așteaptă bani de la Uniunea Europeană pentru a rezolva problema apei, sătenii duc greul. Oamenii sunt nevoiți să meargă kilometri întregi pentru a se aproviziona cu apă de la fântânile din zonă.

„Decât să facă stadion mai bine făcea altceva. Era bun o canalizare, cu apă, să tragă pe sub pământ, să aibă lumea să dea pe la animale.”

„Foarte mult tineret este plecat, când se întorc se duc la pădure și fac un grătar, nu merg să joace.”

Această lucrare face parte din cadrul unui proiect mai amplu prin care foștii guvernanți au vrut să construiască în toată șara baze sportive rurale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri