Start la Evaluarea Naţională. Copiii din clasele gimnaziale au intrat în focul examenelor

Data publicării:
evaluare clasa ii

Elevii din clasa a doua au susţinut, luni, primul examen din viaţa lor. Timp de 30 de minute, ei au fost evaluaţi, în scris. Subiectele au fost elaborate la nivel naţional, însă cei mici spun că nu au fost puşi în dificultate:

"Mă aştept la foarte bine, nu mi s-a părut nimic greu."

"A fost mai uşor decât ne dă doamna în clasă. Am avut mai multe emoţii la text, la bilet a părut foarte uşor."

Aceste evaluări au rolul de a le arăta profesorilor nivelul, de pregătire, al elevilor înainte de examenul de la finalul gimnaziului.

"Subiectele au fost de nivel mediu, spun eu că elevii mei nu au întâmpinat dificultăţi, în principiu noi ne-am pregătit întregul an şcolar. De dimineaţă i-am văzut puţin stresaţi, însă de-a lungul timpului ştiu că de multe ori îmi aminteau ei, nu eu lor, că urmează aceste evaluări," a spus Otilia Isac, învăţătoare. 

Ionel Nechifor, directorul Şcolii Gimnaziale „B. P. Haşdeu" Iaşi: "Rezultatele se vor discuta împreună cu copiii şi părinţii, nu se vor trece în catalog, nu se vor face publice rezultatele, ci tezele vor rămâne în şcoală atât timp cât elevii sunt în şcoala noastră, până la clasa a patra. E un punct în care copiii se mobilizează, vor să arate ce ştiu şi cred că e binevenită această Evaluare Naţională."

Elevii din clasa a doua vor mai avea de trecut prin încă două probe, cea de citit la limba română şi examenul de la matematică. Prin Evaluarea Naţională vor mai trece şi elevii din clasele a patra şi a şasea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri