Statul pregătește români să muncească în Uniunea Europeană 

Data publicării:
coafeza

Ana Muscalu a rămas şomeră de curând, după ce în ultimii 5 ani a lucrat la Direcția de Asistență Comunitară. Are puţin peste 40 de ani şi spune că i-a fost greu să îşi găsească un nou loc de muncă, drept urmare s-a gândit să învețe o meserie nouă.

„Mi-am ales acest curs în primul rând pentru că îmi place, în al doilea rând, nu aveam un loc de muncă şi e greu de bani, e foarte greu de bani. Îmi place, e un loc de muncă mai deosebit, măcar să găsesc de muncă e greu, e foarte greu,” a spus Ana Muscalu. 

Cu o diplomă de frizer sau ospătar, mulți visează să plece în străinătate. Anual, la Centrul de Formare Profesională din Iaşi se înscriu aproape 1500 de cursanţi.

„Diplomele au recunoaştere atât la nivel naţional dar şi în spaţiul Uniunii Europene. Pot să o prezinte oriunde în Italia, Spania unde îşi găsesc loc de muncă, cu condiţia ca ea să fie supralegalizată să poarte apostila Haga,” a explicat Norica Andrei Coordonator al Centrului de Formare Profesională Iași. 

Cursurile de calificare sunt gratuite pentru toţi şomerii înscrişi în baza de date a Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri