Strategii pentru educație continuă. Specialiști din 10 țări caută la Iași soluții pentru educaţia adulţilor

Data publicării:
pensionari studiaza engleza

Peste 150 de specialişti din 10 ţări, de la cele mai bune universităţi, s-au întâlnit la Iaşi pentru schimb de experienţă dar şi pentru a găsi soluţii eficiente în domeniul educaţiei adulţilor.

„În special în Statele Unite şi în Europa vedem că populația îmbătrânește şi unul dintre lucrurile care se întâmplă este că oamenii vor să capete cunoştinţe avansate, iar celălalt lucru este că pe măsură ce ştiinţa progresează vom avea nevoie ca oamenii să fie, în permanenţă, învăţaţi,” a spus James Pappas, vicepreşedintele Universităţii Oklahoma.

Pentru creșterea gradului de educație, reprezentanții universităților doresc să găsească şi să implementeze programe care să faciliteze accesul adulţilor la studiile universitare şi, în special, al persoanelor defavorizate din punct de vedere social. 

„Ştim că trebuie să educăm publicul ca să înveţe din ce în ce mai mult pentru că doar aşa o societate, o comunitate va creşte într-un mod foarte sănătos,” a declarat Marcel Pop, vicerector al Universităţii „Babeş Bolyai" Cluj-Napoca.

„Dacă vrem să avem specialişti buni, ingineri, avocaţi, profesori, cercetători şi aşa mai departe, în primul rând trebuie să avem intelectuali buni,” a explicat Vasile Işan, rectorul Universităţii „Al.I.Cuza" Iaşi.

Dezbaterile vor continua până pe 30 aprilie, iar la conferința este aşteptat şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri