Sari la conținut

Studenții de la Universitatea „Al. I. Cuza”, în grevă japoneză în semn de solidaritate cu profesorii

Membrii Ligii Studenţilor din Iaşi au început de la prima oră a dimineţii să împartă banderole în sălile de curs. 1500, în total, pentru studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

Ne solidarizăm cu toţi profesorii, rectorii, cadrele didactice din învăţământul universitar şi preuniversitar şi cu elevii pentru a obţine acel 6% care este prevăzut de lege pentru finanţarea Educaţiei,” a spus Silvia Man, președintele Ligii Studenților din Iași. 

Printre revendicări se numără şi creșterea finanțării de bază a universităților, majorarea burselor dar şi investiții direcționate către cei defavorizaţi, pentru reducerea abandonului școlar și universitar.

Profesorii au fost mai puţin entuziasmaţi. „Este utilă o astfel de acţiune deşi mi-e teamă că nu prea avem câştig de cauză, pentru că există această bătălie capitalistă pentru bani de la buget,” a declarat George Ceaușu, profesor universitar. 

În cazul în care nu se vor face auziţi, tinerii spun că miercurea viitoare vor organiza proteste în stradă în toate centrele universitare din România.