Studenții din Iași au fost instruiți pentru cutremur

Data publicării:
SIMULARE DE CUTREMUR UMF 1

În timpul simulării unui cutremur de un minut, un ofițer de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le-a explicat studenților pas cu pas cum trebuie să se comporte.

„Exerciţiul a durat patru minute. Un minut studenţii s-au comportat în sălile de curs exact ca pe timpul unui seism iar trei minute a durat evacuarea utilizatorilor din această clădire,” a declarat Cătălin Oloeriu, șeful Serviciului de Protecţie Civilă din cadrul I.S.U.J. Iaşi.

Studenţii au considerat simularea un exerciţiu util. „Ne învaţă un astfel de exerciţiu ce ar trebui să facem şi dacă reuşim să nu intrăm în panică şi să ţinem minte şi să ne băgăm sub masă se pot salva vieţi,” a spus un student.

„Considerăm util organizarea unui astfel de exerciţiu pentru că în cazul unor situaţii reale pe care bineînţeles nu ni le dorim studenţii noştri să ştie cum să procedeze ca să-şi protejeze propria persoană precum şi colegii şi să reuşim să evacuăm în bune condiţii clădirea,” a declarat Mihai Apostu, prodecanul Facultății de Farmacie.

În perioada următoare vor mai fi organizate astfel de simulări, în spitale, şcoli şi grădiniţe.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri