Sari la conținut

SUCEAVA: 5.000 de familii rămân fără apă curentă

În aproape 5.000 de apartamente și case din Suceava nu va mai curge niciun strop de apă la robinete din cauza datornicilor care au uitat să mai treacă pe la casierii. Vor rămâne fără apă și foarte mulți dintre cei care și-au achitat facturile, dar, pentru că vecinii au datorii, trebuie să suporte consecințele: "Cum, 18 plătesc și doi nu plătesc, asta se poate?! Nu pot să spun ce fac fără apă, de unde să aducem, mă duc la vecinul de pe scara cealaltă, el nu-mi dă că e contorizat și o plătește."

"Nu-mi închipui așa ceva în sec 21, în România, sincer, chiar nu-mi închipui. Nu pot să concep așa ceva, nici nu vreau să-mi imaginez!"

Reprezentanții asociațiilor de proprietari spun că nu au alte soluții pentru a rezolva situația."Nu ne deschid ușa cum știți cam la toți, le lăsăm în ușă angajamentul de plată, somații, număr de telefon, îi rugăm să treacă pe la asociație să discute cu noi, tot ce se poate face omenește se face," a explicat Lucica Tcaciuc, administrator asociație de proprietari. 

Datoria sucevenilor către ACET este de 4.110.000 de lei, iar unii dintre datornici nu au achitat facturile de ani de zile.