SUCEAVA. Amendă și muncă în folosul comunității, pedepse pentru cei care nu deszăpezesc în jurul blocului

Data publicării:
zapada intre blocuri suceava

Suceava nu este unul dintre județele Moldovei care a avut dificultăți în acest sezon din cauza ninsorilor. Cu toate acestea, oamenii sunt somați să pună mâna pe lopată având în vedere că amenzile pentru cei care nu-și deszăpezesc spațiile din jurul locuințelor variază între 100 și 500 de lei.

Mai mult, primarul spune că cei care nu deszăpezesc vor presta muncă în folosul comunității. Chiar dacă edilul însuși recunoaște că nu a avut timp să iși ajute vecinii:

„Mi-am deszăpezit locul unde-mi țin mașina, cam așa a făcut fiecare vecin. Eu niciodată, vă spun cu toată sinceritatea, n-am abuzat de funcția de primar să trimit funcționarii de la primărie în mod special în parcarea unde locuiește primarul să o deszăpezească,” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. 

Deocamdată nu au fost aplicate amenzi, dar oamenii spun că ies la deszăpezit nu de frica sancțiunilor ci pentru că altfel ar rămâne blocați în case în așteptarea utilajelor. Ei sunt, însă, nemulțumiti că autoritățile nu vin măcar să ridice mormanele de zăpadă.

Meteorologii prognozează ninsori până vineri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri