SUCEAVA. Focare de hepatită A în două localităţi. Opt copii sunt internaţi în spital  

Data publicării:
femeie la fantana

În localităţile Arbore şi Marginea din Suceava, de la începutul lunii iulie, 16 copii cu vârste între 1 şi 10 ani au fost depistaţi cu hepatită A. Este vorba despre familii care se vizitează, astfel că medicii cred că infecţia a pornit de la cel puţin unul dintre copii şi s-a extins rapid. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică au trimis 80 de doze de vaccin antihepatic, care au fost deja administrate, iar opt dintre copii sunt în continuare sub atentă supraveghere medicală la Spitalul din Rădăuţi. 

Inspectorii DSP au luat şi probe de apă de la 3 fântâni, iar rezultatele au arătat că apa nu este potabilă. Localnicii au fost sfătuiţi să nu mai consume apă din fântânile din cele două localităţi. 

Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava: "S-au administrat până în prezent un număr de 80 de doze de vaccin antihepatitic de tip A şi s-au recoltat probe de apă din fântânile familiale de unde provin îmbolnăvirile. Deoarece aceste rezultate au ieşit necorespunzătoare atât din punct de vedere chimic cât şi bacterilogic, am informat autorităţile publice locale cu privire la măsurile care trebuie luate. Am pus la dispoziţia acestora substanţe dezinfectante şi recomandăm să nu se consume apă din aceste surse."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri