Sari la conținut
News Alert

Suceava, primul oraș cu transport ecologic. Primăria va cumpăra 35 de autobuze electrice, cu bani europeni

35 de autobuze electrice vor circula de anul viitor pe străzile Sucevei. Un astfel de vehicul a fost adus în probe la începutul acestui an, iar șoferii societăţii de transport public spun că, față de unul clasic, sunt diferențe majore atât la confort cât și la consum.

"La un număr de 143 de kilometri s-au consumat în jur de 420, 42 de lei. La un autobuz normal pe motorină, la același număr de kilometri, s-au consumat 3 milioane 600. Fiind autobuz nou are climă, silențios, camere de supraveghere la uși, în interiorul autobuzului," a explicat Cristian Mitrea, şofer la TPL Suceava.

Parcul auto al societății de transport din Suceava deține acum 35 de autobuze clasice cumpărate în urmă cu opt ani și de care călătorii nu sunt deloc mulțumiți. Oamenii speră că trecerea la transportul electric va îmbunătăți în sfârșit situația.

Un bilet de transport la Suceava costă acum doi lei, iar societatea de transport public nu ar supraviețui fără subvenții de la Consiliul Local. "Vor fi biletele mai ieftine? Nu putem spune acest lucru, eu spun că nu vor fi mai ieftine dar nu vor fi mai scumpe," este declaraţia lui Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. 

Bateriile autobuzelor electrice vor fi încărcate cu ajutorul unor sisteme pe care primăria din Suceava le va cumpăra și monta printr-un proiect finanțat de statul elvețian.