SUCEAVA. Reţinut din greşeală în dosarul Mita de la CFR

Data publicării:
controlor 20retinut 20din 20greseala 20in 20dosarul 20mitei 20din 20tren-33216

Coincidenţă nefericită în dosarul Mită la CFR, unde procurorii l-au reţinut pe un controlor, despre care puteau să jure că se numără printre conductorii corupţi. Insa, bărbatul pe care l-au dus după gratii a avut ghinionul de a purta acelaşi nume şi de a lucra în aceeaşi staţie, exact în acelaşi birou, cu suspectul urmărit de anchetatori. După o noapte petrecută în arest, confuzia s-a lămurit. Dar controlorul vrea acum un milion de euro despăgubiri, din partea statului român.

Bărbatul a fost reținut și dus la direcţia regională Iaşi

Dumitru Bălan este unul dintre cei 26 de ceferişti suceveni reţinuţi în descinderile de luna trecută. Controlorul a fost chemat într-o dimineaţă la direcţia regională Iaşi. Nu avea de unde bănui că noaptea o va petrece în arestul Poliţiei Braşov.

“Ne-au băgat în arest, ne-au luat lucrurile, ne-au reținut tot ce e de valoare și am stat până dimineață acolo, în niște camere insalubre, de nedescris. Fără cearșafuri pe pat, doar cu o pătură neînfățată, într-o mizerie de nedescris”, ne-a spus Dumitru Bălan, angajat al CFR Suceava.

Din arest, cu greu a reușit să-și anunțe familia

“La copii nu le-am prea spus atunci, le-am spus că e plecat la Brașov, dar nu le-am spus de ce și cum. Nu am putut să dorm deloc până a venit acasă”, ne-a spus Loredana Bălan, soția bărbatului.

“Chiar dacă am stat numai 24 de ore în arest, a fost o experienţă... Cu toate că în viata mea, până la 45 de ani, nu am primit o amendă, deci nimic absolut”, ne-a mai spus Dumitru Bălan.

Abia în faţa magistraţilor, bărbatul şi-a dat seama de confuzie. Cel căutat de procurori era colegul său de birou, pe care îl cheamă tot Dumitru Bălan şi care este tot controlor. Pe acesta din urmă, procurorii l-au filat şi l-au interceptat, timp de un an şi jumătate. După ce au studiat fotografiile de la filaj, anchetatorii şi-au dat seama de eroare.

“Statul trebuie să plătească. Procurorii nu trebuie să greșească, adică să aresteze ca în anii ‘50, să ia pe loturi - un lot de 50, încă un lot de 50” (Mihai Poenaru, avocat)

“Statul trebuie să plătească. Procurorii nu trebuie să greșească, adică să aresteze ca în anii ‘50, să ia pe loturi - un lot de 50, încă un lot de 50. Și atunci, e logic că procurorii nu mai pot să facă deosebirea. Din cauza asta, apar și erori judiciare destul de grave”, ne-a declarat Mihai Poenaru, avocat.

Dumitru Bălan vrea acum să ceară în instanţă un milion de euro, despăgubiri pentru cele 24 de ore petrecute în arest. Bărbatul este hotărît să îşi caute dreptatea inclusiv la CEDO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri