SUCEAVA. Sătenii din Adâncata vor păzi pe rând comuna pentru ajutorul social

Data publicării:
coperta paza adancata

Patru localnici din Adâncata, județul Suceava, care primesc ajutor social, vor trebui ca în schimbul banilor primiți, să patruleze prin comună între orele 22.00 și 5.00 astfel încât ceilalți săteni să se simtă în siguranță în timpul nopții. Și asta deoarece furturile și spargerile s-au înmulțit în comună în ultima perioadă. 

"Eu si cu un coleg de-al meu o să umblăm noaptea de la ora 10 pînă dimineața la 5 si o să facem să fie mai bine. Vom suna la poliție, la domnul primar, o să facem cumva ca să fie in regulă", a declarat un localnic. 

"Ei au un registru în care vor scrie tot ce se întâmplă," a explicat Viorel Cucu, primarul comunei Adîncata.

Oamenii din localitate speră ca aceste patrule măcar să-i sperie pe hoți dacă nu să-i  prindă. Ultima victimă a tîlharilor a fost o bătrână de 87 de ani.

"S-a deschis ușa și doi mascați s-au repezit la mine și m-au prins de gură și mi-au luat ochelarii și mi i-au pus pe pat ca sa nu văd nimic și unde-i aurul și unde-s banii că mă omoară," povestește femeia.

Pentru că nu au găsit altceva, hoții au furat de la bătrână doar un telefon mobil și o lanternă. Dar în alte case pe unde au intrat au furat ce le-a căzut în mână. Asistații social care primesc ajutor de la Primărie trebuie să presteze fiecare între 40 și 70 de ore de muncă în folosul comunității pentru care primesc sume de la 200 până la 350 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri