Sari la conținut

Surse: Gh. Nichita a spionat mai multe persoane. Locuinţa primarului a fost percheziţionată timp de 7 ore

 

Reporter: Sunt adevărate acuzațiile care vi se aduc? Vi s-a zis care sunt acuzațiile?

Gheorghe Nichita, primarul Iaşului: Deocamdată merg să dau declarații. 

După șase ore de percheziții la locuința sa din Copou, primarul Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii anticorupție și dus pentru audieri la București. Anchetatorii îl acuză de abuz în serviciu.

"A fost percheziționată întreaga locuință, numai că este foarte important de precizat că anchetatorii nu au găsit niciun lucru din cele pe care le vizau. Au cerut la începutul percheziției domnului primar să predea eventualele medii de stocare pe care le are în legătură cu acest caz și domnul primar s-a conformat, a predat anchetatorilor 3 stickuri de memorie, un laptop și un reportofon," a declarat Marius Striblea, avocatul lui Gheorghe Nichita.

Surse din anchetă spun că de la începutul acestui an primarul ar fi folosit poliţiştii locali pe post de agenţi secreţi. Le dădea numele unor persoane pe care voia urmărite, iar oamenii legii plecau pe teren pentru îndeplinirea misiunii. De organizarea filajelor se ocupau șeful Poliției Locale, Liviu Hliboceanu, dar și șeful serviciului de control urbanism din cadrul instituției, Ştefan Avîrvarei. Și aici au avut loc percheziții, iar cei doi au fost ridicați de jandarmi.

Procurorii DNA au controlat și biroul primarului din Palatul Roznovanu. De aici, au ridicat mai multe documente.

Reporter: Unde sunt perchezițiile?

Mihai Chirica, viceprimarul Iaşului: În primărie.

Reporter: Ce birouri sunt vizate?

Mihai Chirica, viceprimarul Iaşului: Sincer, credeți-mă, am intrat în biroul meu și am ieșit din biroul meu, am treabă un sfert de oră. 

Vizat de ancheta de corupție este și un angajat al societății Salubris, de la biroul pentru relații cu publicul. Acesta a fost dus, la rândul său, la audieri la DNA București. Vedeţi aici comunicatul emis de companie după reţinerea angajatului.