Suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene la Vaslui

Data publicării:
CJ VASLUI

La Consiliul Judeţean Vaslui, s-au făcut percheziţii în biroul preşedintelui instituţiei, Dumitru Buzatu, dar şi în birourile subordonaţilor săi care se ocupă de proiecte cu fonduri europene. Ancheta ar fi pornit de la o sesizare făcută la DNA potrivit căreia s-ar fi comis fraude cu bani europeni.

”Cred că nu au venit ca să vadă dacă sunt scrise cu litere de mână sau de tipar în dosar, hârtiile. Oamenii au un obiectiv de control, dar eu nu sunt în măsură să vă spun nimic pentru că nu am putut intra în laboratorul acela,” a spus Corneliu Bichineţ, vicepreşedintele CJ Vaslui.

Descinderi s-au făcut şi la primăriile din comunele Ştefan cel Mare, Şuletea şi Murgeni. Două dintre ele au ca numitor comun contracte încheiate cu firma Transmir Murgeni, o societate de construcţii abonată la banii pentru asfaltări sau reţele de apă.

”Noi le-am pus la dispoziţie tot ce înseamnă documente, contracte, facturi, situaţii de lucrări cu privire la aceste contracte. Dacă fac un calcul estimativ, ar fi undeva în jur de şase, şapte milioane de euro. Anumite neconcordanţe, nereguli, da, sunt. Dar rămâne să stabilească organele de anchetă,” a declarat Ioan Buta, primarul oraşului Murgeni, judeţul Vaslui.

Ciprian Robert Tamaş, primarul comunei Şuletea: ”primăria comunei Şuletea a avut în derulare şi mai are un proiect pe măsura europeană 322, pe fonduri europene, un contract pe care l-a adjudecat către Transmir SRL care a întâmpinat nişte dificultăţi din punct de vedere financiar. 6,6 km de asfalt, v-am spus, sunt făcuţi 6,5 km, ar mai fi undeva la 70 de metri.”

În vizorul procurorilor DNA sunt alte trei firme de construcţii din Iaşi şi din Bârlad care au primit contracte europene la Vaslui. Una dintre acestea a aparţinut fostului primar Constantin Constantinescu. În urma percheziţiilor, la sediul DNA Iaşi procurorii au adus mai mulţi saci cu documente şi unităţi de calculator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri