Sute de credincioşi au participat la slujba de Înviere de a Catedrala Mitropolitană din Iaşi

Data publicării:
lumanare paste

Lumina sfântă adusă de la Ierusalim a ajuns şi la Iaşi şi a fost împărţită pe rând preoţilor care s-au grăbit să o ducă în parohiile unde slujesc şi mai apoi credincioşilor.

"Semnificaţia este multă, mare, este greu să exprim în câteva cuvinte. Este bucuria pe care trebuie să o primim şi pe care trebuie să o dăm la rândul nostru semenilor noştri. Este bucuria Învierii lui Hristos, bucurie care trebuie să anime întreaga făptură."

Oamenii s-au îngrămădit să-şi aprindă lumânările sau candelele. A urmat slujba de Înviere oficiată de mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul Teofan.

O parte dintre credincioşi au stat până dimineaţă la Mitropolie. Au adus coşuri pline cu bucate tradiţionale pe care le-au sfinţit la sfârşitul slujbei.

"Aşa este datina, aşa este obiceiul, să venim să sfinţim pască, cozonac, aşa se face de Paşte. Am postit tot postul, nu se poate să ne înfruptăm în seara asta, mâine dimineaţă, după slujbă."

"Am pus tradiţionalele ouă roşii, pasca, cozonacul, ca să le sfinţim, să mergem acasă să ne înfruptăm şi noi," au spus credincioşii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri