Sute de locuri de muncă la Iași pentru vorbitorii de limbi străine

Data publicării:
itisti-1

Cunoașterea a cel puțin două limbi străine la un nivel avansat şi noțiuni de bază în domeniul informaticii sunt principalele abilităţi pe care le caută unul dintre cei mai prestigioşi angajatori locali. Firma Capgemini va face sute de angajări în perioada următoare.

„Centrul nostru din Iaşi a fost axat de la bun început pe aceste limbi, engleză, franceză, italiană, spaniolă şi un pic de portugheză şi germană mai puţin. Pentru poziţiile noastre de entry level nu e necesar un nivel al cunoştinţelor de IT foarte avansat pentru că vorbim şi de training pe care fiecare angajat al nostru îl face în momentul în care începe să lucreze pentru noi,” a declarat managerul Gabriel Jurj.

Cei care vorbesc limbi străine rare au şansa de a primi de la bun început un salariu cu măcar 10% mai mare decât al colegilor, iar două dintre limbile considerate rare sunt germana și bulgara. Până la sfârșitul anului 2014, compania Capgemini vrea să ajungă la 500 de salariaţi în filiala de la Iaşi. Dacă cererile din partea clienţilor vor creşte, s-ar putea ajunge până la 1.500 de angajaţi. Centrul din Iaşi va deveni astfel cel mai mare din Estul Europei.

„Sperăm să ajungem şi noi la fel ca şi colegii din Polonia, care au peste 10 ani de activitate, în 10 ani la cifre similare, cel puţin. Sperăm să extindem gama de servicii şi în alte arii,” a mai spus Gabriel Jurj.

Recent firma a luat decizia de a-şi muta sediul într-o clădire de afaceri din centrul Iaşului, unde a închiriat o suprafaţă de 2.400 de metri pătraţi de birouri. Compania Capgemini a deschis centrul din Iaşi în anul 2009. Pentru acest an estimează o cifră de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro.

Pentru interviul complet cu Gabriel Jurj, manager la Capgemini, urmăriți ediția din 11 octombrie 2013 a emisiunii Recrutat în Iași

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri