Sute de părinţi apelează la viza de flotant pentru a-şi înscrie copiii la şcoli de renume

Data publicării:
ELEVA CLASA PREGATITOARE

Școala Titu Maiorescu este una dintre cele mai renumite din oraș. Și tocmai de aceea în ultimii ani concurența pe locurile de la clasele pregătitoare a devenit acerbă. Sute de părinți și-au înscris copiii aici și asta chiar dacă locuiesc în cu totul alte zone din oraș.

Niciunul dintre părinți nu recunoaște însă că a făcut tot posibilul să obțină viză de flotant pentru a-și înscrie copiii la școala Titu Maiorescu, din cartierul Cantemir. Știe însă conducerea unității de învățământ care dă din umeri și spune clar că nu are cum să rezolve situația atâta timp cât legea nu interzice acest lucru.

Numărul părinților care au dorit această unitate de învățământ pentru educația copiilor a depășit cu mult așteptările dascălilor. Astfel, pentru cele 75 de locuri disponibile la cele trei clase pregătitoare s-au depus peste 200 de cereri de înscriere. "Vor suferi într-adevăr și părinții care locuiesc cu adevărat în jurul Școlii Titu Maiorescu. Noi am făcut un recensământ, nu pot să spun că este perfect, dar nu cred că erau, nu sunt copii de o clasă," a explicat Gabriela Jipu, director al Școlii Titu Maiorescu Iași.

Mai exact vorbim doar de 17 părinți care au domiciliu în apropierea școlii. Ceilalți, până la două sute, au îngroșat rândurile la Serviciul de Evidența Persoanelor pentru vize de flotant. "Cele mai multe cereri au fost înregistrate în luna februarie peste 700 și martie aproape 600 ceea ce înseamnă un dublu față de o lună normală. Din cele relatate de cetățeni una din cauze ar fi reprezentată și de acele înscrieri la clasa zero care se făceau în acea perioadă," a declarat Marius Bodoga, șeful Serviciului de Evidența Populației Iași.

Pentru a putea însă școlariza cei două sute de copii, conducerea școlii a hotărât să mute după-amiaza programul pentru clasele mai mari.

În plus, Inspectoratul Școlar Județean a suplimentat cu încă două clase planul de școlarizare astfel încât din toamnă in loc de trei vor fi cinci grupe de învățământ normal și încă una de educație alternativă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri