Sari la conținut
News Alert

Tânăra de 19 ani operată de trei ori într-o zi este încă în comă. A suferit și o a patra intervenție

La ultimele analize, computerul tomograf a arătat că tânăra prezintă o problemă la nivelul abdomenului. Ca să evite apariția unor complicații, medicii chirurgi şi anesteziştii au decis să o opereze.

„Intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat în condiţii de stabilitate în această zi, pacienta este din nou în terapie intensivă, cu toată supravegherea şi cu toată terapia pentru susţinerea tutror organelor şi sistemelor. Starea rămâne criticată, prognosticul rămâne rezervat,” a declarat Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ''Sfântul Spiridon'' Iaşi.

De când a fost internată, rudele tinerei i-au stat permanent alături şi îşi pun toate speranţele în medici.

„E bine că a rezistat, asta a fost şi temerea noastră, toţi ne-am temut pentru că organismul este foarte fragil şi ne-am gândit că nu o să reziste, dar a dat Dumnezeu şi Maica Domnului şi a rezistat, a ieşit din operaţiue, suntem un pic, un pic mulţumiţi, dar în continuare este sub stare critică,” a spus Mihai Podovei, unchiul fetei.

Tânăra de 19 ani a ajuns in urma cu o saptamana la Maternitatea Eelena Doamna din Iaşi pentru că avea sarcină extrauterină. In 24 de ore, a fost supusă la trei operaţii, iar cazul este anchetat acum de Directia de Sanatate Publica so de Colegiul Medicilor.