Sari la conținut

Târg de joburi la Iași cu o mie de oferte, 30 de companii

Participanții sunt sfătuiți să-și actualizeze CV-ul cu toate experiențele relevante pentru locul de muncă dorit și să-și pregătească întrebări pentru a le adresa reprezentanților companiilor. Printre firmele prezente se numără Thales Systems, Stefanini, Endava, Teamnet International, Brainspotting, Jxee Lb, Nova Data, Netop, MiOS Romania, Optymyze, Unicredit Business Integrated Solutions, Miele Tehnica, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica și Inginerie Nucleara de la Magurele, TRW Airbag Systems, Continental, ProCredit Bank, Xerox, Capgemeni, SCC Services Romania.

Reprezentanții târgului au o veste bună pentru studenții și proaspeții absolvenți de facultate care nu au experiență.

“Cel mai adesea, studenții se consideră fără experiență și lasă gol acest capitol din CV. Din punctul nostru de vedere, orice proiect la care au lucrat în timpul facultății este o experiență relevantă. Important este să își poată descrie propria contribuție. De asemenea, voluntariatul, implicarea în organizațiile studențești reprezintă puncte de interes. Cel mai important este să avem un dialog sincer, să poată descrie detaliat experiențele trecute în CV și să poată purta o conversație scurtă în limba engleză,” a explicat Anica Stoica, HR Manager Continental Automotive Romania, HR Country Coordinator Continental Romania.

“Este important ca vizitatorii să știe ce își doresc din punct de vedere profesional (aria în care și-ar dori să activeze). Astfel, angajatorii pot oferi detalii specifice despre domeniul de interes al candidatului și pot răspunde la întrebări punctuale. De asemenea, este bine pentru candidați să își cunoască setul de abilități pe care doresc să le folosească la un viitor job, astfel încât angajatorii să le poată face recomandări despre rolurile pe care le au disponibile. Nu în ultimul rând, angajatorii vizează să discute cu candidați serioși, care dau dovadă de maturitate în gândire, chiar dacă experiența profesională nu este una vastă,” a spus Oana Calcan, Recruitment Supervisor, Stefanini.

Vizitatorii târgului sunt sfătuiți să vină la începutul și finalul programului, pentru a evita aglomerația, dar și să participe la workshopurile și conferințele organizate în cadrul târgului.

Accesul publicului va fi permis vineri, 21 martie, în intervalul 10:00 – 18:00 și sâmbătă, 22 martie, în intervalul 10:00 – 17:00, la mallul de lângă Palatul Culturii.