Taxa de eliberare a cazierului judiciar nu se mai poate plăti la Poliție timp de două zile

Data publicării:
cazier cu shadow de burtiera
FOTO: Digi24

În zilele de 24 și 25 aprilie, ieșenii care vor cere cazierul judiciar nu vor putea plăti taxa de eliberare la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Iași. Aici, în fiecare lună, sunt depuse peste șase mii de solicitări de eliberare a documentului.

„Pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar de la sediul IPJ Iași este necesară achitarea în prealabil a taxei de 10 lei la sediul Direcției Finațelor Publice precum și timbrul fiscal care costă 2 lei și poate fi achiziționat de la unitățile poștale,” a explicat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

Conducerea Direcției Generale Regionale a Finațelor Publice Iași a luat decizia de închidere temporară a casieriei de la Poliție deoarece nu are suficient personal pentru a face față volumului de muncă din această perioadă. Și asta pentru că 25 aprilie este termenul limită de depunere a declarațiilor fiscale pentru semestrul anterior.

„Sunt foarte mulți contribuabili care se adresează colegilor de la ghișeele privind atât depunerea declarațiilor fiscale cât și efectuarea de plăți reprezentând obligațiile fiscale la bugetul consolidat al statului,” a spus Maria Țăran, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale a Finațelor Publice Județene (DGFPJ) Iași.

La Direcție de Finanțe ar mai fi nevoie de cel puțin trei casieri astfel încât activitatea să nu mai fie întreruptă în punctele externe. Începând de luni, taxa de eliberare a cazierului judiciar va putea fi plătită din nou la sediul IPJ Iași.

Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri