Taximetristul care a răpit o farmacistă nu era la prima infracțiune: a recunoscut implicarea în două jafuri

Data publicării:
rapitor ziua

După ore întregi de audieri, taximetristul și-a mărturisit fapta în fața anchetatorilor. Avea nevoie de bani, spune el, pentru că are datorii la cămătari și s-a gândit că răpirea îl va ajuta să-și rezolve problemele. Și-a ales victima la întâmplare, fără să știe că este nepoata primarului din Tomești.

„A frânat brusc, a blocat uşile, s-a întors, a lovit-o, ea şi-a dat seama că ceva se va întampla şi a încercat să sară, dar uşile erau deja blocate. A lovit-o, 2 pumni în faţă, după care cu cuţitul a ameninţat-o, a legat-o de mâini, de picioare, de gură, la ochi, şi toată ziua a ţinut-o în maşină,” a povestit Ștefan Timofte, primarul comunei Tomești.

Negocierile cu rudele fetei s-au purtat la telefon, iar taximetristul a cerut 40 de mii de euro în schimbul eliberării tinerei. La opt ore de la răpire, polițiștii au reușit să-l prindă în flagrant când încasa răscumpărarea. Ancheta a scos apoi la iveală că barbatul nu era la prima infracțiune.

Tânărul le-a mărturisit polițiștilor că a mai comis două jafuri. Prima lovitură a dat-o în luna martie când a furat încasarile dintr-o benzinărie. Neprins, a atacat câteva luni mai târziu și un taximetrist. 

"Bărbatul este suspectat de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie în data de 6 august anul acesta când, prin folosirea de ameninţări, ar fi deposedat un alt bărbat de o sumă de bani, şi un autoturism pe care ulterior l-ar fi abandonat," a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Deocamdată, bărbatul este cercetat pentru răpire și, dacă va fi gasit vinovat, riscă până la 15 ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri