Teii nu vor fi replantaţi pe Pietonalul Ştefan cel Mare

Data publicării:
copac

Vreme de mai bine de o oră, consilierii locali s-au contrazis pe marginea acestui subiect, după ce consilierul PNL Marius Dangă a introdus pe ordinea de zi, în numele societății civile, un proiect prin care să se aprobe replantarea de tei pe Bulevardul Ștefan cel Mare.

Gheorghe Nichita, primarul Municipiului Iași, în şedinţa de astăzi: "Să tranșăm prin vot toată treaba asta! Și cel pe care l-a propus Mihai Chirica mi se pare foarte clar, de a planta 10 mii de tei în următorii doi ani de zile, trei ani de zile, patru cicluri de plantări și cel de veto cu Ștefan cel Mare, dacă îl mai facem sau nu îl mai facem pietonal. Vreți să îl facem în clipa de față rutier. Înțeleg și chestiunea asta."

Marius Dangă, consilier local PNL, în şedinţă: "O zonă din cei 10 mii de copaci să fie chiar Bulevardul Ștefan cel Mare, sunt 141 de puieți, fondurile am văzut că le-ați aprobat pentru bugetele 2014-2016. Deci, dacă sunteți de acord, îl votăm!"

Alți tei nu vor mai fi pe Bulevardul Ștefan cel Mare, însă vor fi plantați în cartiere și pe marginea principalelor bulevarde din oraș. Este vorba despre aproximativ 10 mii de tei în următorii 3 ani.

Daniel Mătăsaru, consilier local PSD, în şedinţă: "Pietonalul Ștefan cel Mare este, în momentul de față, funcțional. Este bine primit de către ieșeni pentru o zonă de promenadă. Zona este identică cu alte zone echivalente din Sibiu, Brașov, Stockholm, prin Viena și alte orașe europene."

La începutul anului 2013, 141 de tei de pe Bulevardul Ștefan cel Mare au fost înlocuiți cu salcâmi japonezi. Prețul de achiziție a unui salcâm japonez a fost de 100 de lei, iar pentru întreținerea fiecărui copac se cheltuie, într-un an, 1.200 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri