Tensiuni în ședința de consiliu județean la Iași după ruperea USL

Data publicării:
SEDINTA CJ


„Acest buletin de informare, scuzaţi-mi incisivitatea, dar nu prea seamănă a buletin de informare a judeţului ci seamănă mai degrabă ca un instrument de promovare. Nu am să intru în mai multe detalii dar pot să vă amintesc faptul că, de exemplu în ultimul număr, din opt pagini în două apare discursul preşedintelui,” a spus Cristian Stanciu, consilier judeţean.

Alocarea sumei de 320 de mii de lei pentru tipărirea ziarului finanţat de Consiliul Judeţean, „Vestea Judeţului" a stârnit reacții negative din partea consilierilor PSD. Dacă anul trecut, acelaşi ziar a primit vot favorabil din partea reprezentanților tuturor partidelor, de această dată consilierii PSD au votat împotrivă. Liberalii au recționat, la rândul lor.

„Sună cumva a ameninţare că trântim acest proiect. Elegant, foarte elegant în exprimare,” a spus Vintilă Iordan, consilier judeţean PNL.

Pentru tipărirea acestui buletin informativ, Consiliul Judeţean a plătit 168 de mii de lei anul trecut, adică jumătate din suma pe care instituţia vrea să o aloce în acest an. Ziarul ar trebui să apară lunar, în 50 de mii de exemplare.

„Cei de la PSD care au fost în USL prima dată au fost de acord cu noi, acum nu ştim motivele pentru care nu mai sunt. Practic s-a vrut îmbunătăţirea calităţii acestei publicaţii, s-a mărit puţin preţul, nu s-a ajuns la o concluzie, probabil data viitoare vom vedea ce mai vor şi dumnealor,” este de părere Victor Chirilă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că vor întrerupe publicarea ziarului dacă finanţarea necesară nu va fi aprobată în următoarele şedinţe. În total, trei proiecte de pe ordinea de zi au fost amânate pentru şedinţa următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri