Sari la conținut

Termen amânat în procesul primarului din Bacău. Avocatul lui Romeo Stavarache nu s-a prezentat la instanţă

 

Primarul Bacăului a sosit joi la tribunal împreună cu soţia sa. Procesul a durat aproape o oră, timp în care avocaţii inculpaţilor şi-au susţinut pledoariile. Prezenţi în sala de judecată au fost şi omul de afaceri Costel Căşuneanu şi Constantin Apostol, cumătrul lui Romeo Stavarache, cercetaţi în acelaşi dosar.

Lelia Turcu, avocata lui Costel Căşuneanu: "O să mergem, potrivit procedurii, o să ne supunem la tot ce instanţa va dispune."

Procesul a fost amânat pentru că lipsea avocatul lui Romeo Stavarache. Următorul termen se va judeca pe 28 aprilie. Edilul susţine că nu-şi va schimba apărătorul: "avocatul meu avea altă instanţă astăzi şi, de regulă, primează instanţa superioară. Dacă nu mergea la instanţa superioară, am înţeles că te amendează, aşa e legea."

Tot joi, s-a judecat şi prelungirea controlului judiciar pentru Romeo Stavarache, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, cercetaţi pentru luare de mită. Dupa aproape o oră, instanţa a decis prelungirea măsurii pentru o perioadă de 60 de zile. Primarul Bacăului este acuzat de procurorii anticorpuţie că ar fi luat mită peste două milioane de lei. El a fost eliberat, la sfârşitul lunii februarie din arest la domiciliu şi tot atunci judecătorii de la Curtea de Apel Bacău au decis că acesta îşi poate relua atribuţiile de primar.