Tradiționala bătaie de la Ruginoasa nu a mai avut loc 

Data publicării:
Ruginoasa 1-1

Un grup de aproape 20 de săteni mascați au ieșit la tradiționala luptă de la Ruginoasa înarmați cu bâte. Bărbații au fost atenționați de jandarmi să renunțe la bâte, însă mascații s-au ascuns în casa unui sătean. Ei au decis apoi să renunțe la bătaie, dar nu înainte de a-i critica pe ceilalți săteni că nu au respectat tradiția. 

O ceată de tineri deleni a decis totuși să poarte lupta, simbolic, și s-au războit cu strujeni uscați.

Autoritățile locale din Ruginoasa s-au întrunit în cursul săptămânii trecute și au discutat cu liderii celor două cete de tineri despre cum să respecte tradiția în siguranță după ce, în alți ani, au fost tineri care au ajuns la spital în stare gravă după ce s-au bătut cu bâte.  

Flăcăii de la Ruginoasa s-au înţeles: anul acesta, nu se vor bate cu bâtele, ci vor folosi doar bicele. Pentru a se asigura că lucrurile aveau să se întample întocmai, 150 de polițiști și jandarmi au mers în Ruginoasa încă de la prima oră.

Lupta care se desfășoară în fiecare an pe 31 decembrie la Ruginoasa între cetele de tineri din "deal" și din "vale" are ca scop stabilirea supremației în anul ce vine. Câștigătorii luptei sunt cei care au dreptul să curteze fetele nemăritate din sat și să organizeze toate balurile din anul următor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri